700 студенти на ВУТП на възраст между 16 и 23 години имат възможност да посетят безплатно проекта Webit.X

Webit

Националното представителство на студентските съвети в Република България (НПСС) съвместно със Съвета на ректорите откриват процедура по предоставяне на 5000 ваучера за ученици и студенти на възраст между 16 и 23 години, които ще имат възможност да посетят безплатно проекта Webit.X.

Събитието ще се проведе на 27 юни в зала Арена „Армеец” от 19:00 часа и ще бъде предназначено за активни и изявени ученици, и студенти с висок успех. Дискутираната инициатива има за цел да докосне младите хора до бъдещето, като им даде възможност за близък контакт с някои от най-големите съвременни технологични изобретения.

Студентите от ВУТП до 23 годишна възраст, желаещите да участват, следва да се регистрират в сайта на инициативата https://goo.gl/forms/fsd0VSxHxQYwQYaI2, а тези над 23 години, да се записват в кабинет 201 при ас. Гергана Ангелова.

Присъстващите на проекта Webit.X ще имат възможност да срещнат с хуманоидния робот с гражданство – София, персонална летателна система Iron Man – велосипеда на бъдещето, киборг – симбиоза между човек и машина – “бъдещите подобрени хора” и много други изобретения.

Проектът ще бъде организиран и финансиран от фондация Webit.

Партньори са: Министерството на образованието и науката, Министерството на младежта и спорта, Съвета на ректорите и Националното представителство на студентските съвети, които ще подберат най-добрите и успешни студенти от страната.

“Ние в Webit знаем, че не можем да накараме насила някой да направи нещо за своето бъдеще, но вярваме, че можем да го вдъхновим да мечтае и така да направи своя живот и живота на много други хора по-добър! Ето за това решихме да създадем този проект – за да вдъхновим бъдещето на България и сме благодарни, че не сме сами и имаме подкрепата на нашите партньори”, споделя председателя на Webit, г-н Пламен Русев.

Повече за проекта може да научите на: www.webit.bg/x