Тържествено откриване на учебната 2018/2019 година във ВУТП

MIN_0843

Тържествено беше открита учебната 2018/2019 година във Висшето училище по телекомуникации и пощи
С тържествена церемония във Висшето училище по телекомуникации и пощи беше открита новата учебна 2018/2019 година.

Официални гости на събитието бяха г-н Светослав Лазаров, ГДБОП, отдел Киберпрестъпност“; проф. Иво Великов, заместник-председател на държавна комисия по сигурността на информацията; г-н Делян Лилов, изпълнителен директор на „Мусала софт“; г-н Димитър Сеизов, управител на „Алианс Медика Кепитъл“ ООД; г-ца Яна Вангелова, председател на Национално представителство на студентските съвети.

Откриването на новата академична година започна с официалното връчване на студентските книжки на студентите, приети във Висшето училище по телекомуникации и пощи, с най-висок бал. Студентските книжки бяха връчени от ректора на ВУТП проф. дтн инж. Димитър Радев и председателя на НПСС – Яна Вангелова.

Доц. д-р Любов Илиева, директор на департамент „Базисна подготовка” връчи награди на студенти, участвали и завоювали призови места в различни спортни прояви, организирани от висшето училище и благодари на ръководството на ВУТП и преподавателите по физическа култура Борислав Гелев и Юлия Иванова – Минчева.

В рамките на тържествената церемония бяха връчени и дипломите за висше образование на випуск 2018 на ВУТП. Своите дипломи получиха 110 абсолвенти от ОКС „Професионален бакалавър“, от специалностите: „Телекомуникационни мрежи”, „Телекомуникационни технологии” и „Безжични комуникации и разпръскване”, „Компютърно администриране на софтуерни приложения“, „Телекомуникационна информатика“ и „Мениджмънт и информационни технологии в телекомуникациите и пощите“, от тях 11 са завършилите с отличен успех.
Ректорът на ВУТП проф. Радев връчите дипломата на първенеца на випуск 2018 г. Васил Шпатов от специалност „Телекомуникационни мрежи“, завършил с успех „Отличен“ 5,88.

Лично от ректора своите дипломи получиха и завършващите с най-висок успех в специалностите „Компютърно администриране на софтуерни приложения“, „Телекомуникационни технологии“ и „Мениджмънт и информационни технологии в телекомуникациите и пощите“ – Александър Алексиев, Борислава Сапарева и Нели Ненкова.

Дипломите на отличниците от специалност „Телекомуникационни технологии“ връчи г-н Делян Лилов, изпълнителен директор на Мусала софт.

Г-н Димитър Сеизов, управител на „Алианс Медика Кепитъл“ ООД връчи дипломите на отличниците от специалност „Телекомуникационни мрежи“.

Заместник председател на държавна комисия по сигурността на информацията проф. Иво Великов връчи дипломите на абсолвентите от специалност „Мениджмънт и информационни технологии в телекомуникациите и пощите“.

Абсолвентите от специалности „Телекомуникационни технологии“ и „Безжични комуникации и разпръскване“ получиха дипломите си от д-р Красимира Иванова, заместник-декан на Факултета по телекомуникации и мениджмънт и ръководител катедра „Информационни технологии“ и доц. д-р Валери Гочев, ръководител катедра „Телекомуникации“.

Абсолвентите от специалности „Мениджмънт и информационни технологии в телекомуникациите и пощите“ получиха дипломите си от заместник-ректора на ВУТП проф. д-р Миглена Темелкова и доц. д-р Ивайло Стоянов, ръководител на катедра „Мениджмънт в съобщенията”.

На излизане от залата първокурсниците на Висшето училище по телекомуникации и пощи бяха захранени по стара българска традиция с хляб и сол.