ЛЕКТОРИ ОТ БЕЛГИЙСКАТА ALFA-ZET-SYSTEMS ЩЕ ОБУЧАВАТ СТУДЕНТИ ВЪВ ВУТП

site151018-o

Лектори от водещата белгийска компания „ALFA-ZET-SYSTEMS“ ще участват в обучението на студенти във Висшето учулище по телекомуникации и пощи.
Това е само част от договореното сътрудничество по време на състоялата се на 15 октомври 2018 г. среща между академичното ръководство на ВУТП и представители на компанията.
Белгийската компания е известна с новия си софтуер за сигурност, разработен на основата на използването на биометрични данни. „Използването само на име и парола не е надеждно и добавянето на биометрични данни увеличава сигурността“, твърдят експертите на „ALFA-ZET-SYSTEMS”. Тяхната разработка вече е въведена за по-голяма сигурност в структури на Министерството на финансите и в затвор в съседна Македония, като предстои и инсталиране на системата в банкоматите там.
Водещите експерти на „ALFA-ZET-SYSTEMS“ в момента работят съвместно с японския гигант Fujitsu по разработването на нов софтуер за сигурност на данните.
Срещата във ВУТП беше организирана със съдействието на Националната асоциация на лицата и сдруженията, извършващи частна охранителна дейност и предстои подписването на договор за дългосрочно сътрудничество между ВУТП и „ALFA-ZET-SYSTEMS”.