Дни на отворените врати за кандидат – студенти от 13 до 15 март

На 13, 14 и 15 март 2019 г. от 10.00 до 15.00 часа Висшето училище по телекомуникации и пощи организира Дни на отворените врати. Инициативата се провежда всяка година съвместно с водещи технологични компании и е част от стремежа на институцията да запознае максимално широк кръг кандидат-студенти и родители с учебната и компютърната база, специалностите и възможностите за обучение и професионално развитие, които предлага едно от най-старите висши училища в страната.
В Дните на отворените врати ще се включат преподаватели и настоящи студенти във ВУТП, както и работодатели в лицето на водещи компании в България, сред които Hewlett Packard-България, SAP България, Enterprise Communications Group България, Vivacom, А 1 и други. Всички те ще представят възможности за кариера в технологичния сектор.
По време на събитието бъдещите студенти ще могат да разгледат функционалния спортен комплекс на учебното заведение, както и до попитат за всичко, което ги интересува.
Висшето училище по телекомуникации и пощи обучава студенти в бакалавърски и магистърски програми, създавайки отлични перспективи за кариерно развитие в технологичния сектор. То е правоприемник на Държавното телеграфопощенско училище, основано с указ на княз Александър I на 31 декември 1881 г. Във ВУЗ-а е насочен към обучение на специалисти в сферата на телекомуникациите, софтуера и мениджмънта. Учебното заведение се намира в Студентски град в София и разполага с 2 общежития в студентския кампус.