Ректорът на ВУТП участва в национален форум, посветен на неравенствата в държавните висши училища

Ректорът на Висшето училище по телекомуникации и пощи проф. д-р Миглена Темелкова участва в национален форум на тема «Неравенства в държавните висши училища в България: доходи, количество, качество» по покана на доц. д-р Лиляна Вълчева, председател на Националния браншов синдикат “Висше образование и наука” при КНСБ.

Форумът, който се проведе на 5 юли, бе организиран със съдействието на Министерство на образованието и науката и Софийски университет «Св. Климент Охридски».

Промените в Закона за висшето образование, с които се предлага определяне на минимална заплата за университетските преподаватели от най-ниската преподавателска длъжност беше основна тема на форума и акцент в изказването на министъра на образованието и науката Красимир Вълчев. По думите му целта на подобно предложение е да се коригира изкривяването на доходите във висшите училаща, което показва липса на отговорност към младите преподаватели.

В дискусията взеха участие още кметът на Столична община Йорданка Фандъкова, председателят на Комисия по образованието и науката към Народното събрание – Милена Дамянова, ректори на висши училища, представители на бизнеса и медии.

Written by