БАИТ връчва младежка награда за проект в сферата на информационните технологии

Българската асоциация по информационни технологии (БАИТ) отправя покана към студенти, ученици и преподаватели да се включат в конкурса Наградите на БАИТ за 2019 г. за значим принос за развитието на информационните и комуникационни технологии. По традиция кампанията и церемонията се провеждат под патронажа на Президента на Република България Румен Радев. Преподавателите и студентите имат възможност да кандидатстват в две от категориите – Образователна награда и Младежка награда.

Образователната награда се присъжда за учебна програма, курс, обучителна инициатива за подготовка на кадри за нуждите на ИКТ или за създаден и внедрен ИКТ продукт за нуждите на образованието. Могат да се включат също така и преподаватели, които използват по иновативен начин ИКТ в учебните занятия, както и специалисти, които инвестират в ИКТ образование като помощник учители.

Победителите досега в тази категория са били: 2018 – Професионална гимназия по компютърно програмиране и иновации, гр. Бургас, 2017 – Министерство на образованието и науката за Образователна платформа „ТВОЯТ ЧАС“, 2016 – Софтуерен университет ООД, 2015 – Враца Софтуер Общество, 2014 – Софтуерен университет ООД; 2013 – Уча.се; 2012 – Академия Телерик; 2011 – Нимеро ЕООД.

В категорията „Младежка награда“ могат да участват студенти и ученици, самостоятелно или в екип, които се обучават в българско учебно заведение и имат създадена собствена разработка/продукт въз основа на ИКТ.

Победителите досега в категорията са: Енчо Шахънов /ученик/, 2017 – Илиян Кордев /ученик/, 2016 – Звездин Бесарабов /ученик/, 2015 – ИКТ клуб с проекта „Умна ръкавица“ – Valkyrie, 2014 – Иван Атанасов от Университет по библиотекознание и информационни технологии; 2013 – екип от МГУ и Десислав Кузманов от ТУ София; 2012 – Денислав Лефтеров от ПУ и Здравко Велинов от ТУ София; 2011 – екип от МГУ.

Тази година ще бъдат връчени награди в 8 категории: Образователна награда, Младежка награда, Журналистически принос, Публична администрация, Start Up Компания, Успешен български ИКТ продукт/услуга, Успешен ИКТ проект в полза на българската икономика и Награда за специален принос.
Победителите във всяка категория ще получат ваучер от Сиела Норма, за чиято стойност могат да закупят книги в книжарници Сиела. Ардес Информационни Технологии (Ardes.bg) ще осигурят на наградените електронни устройства. СуперХостинг.БГ ще предостави на победителя във всяка една категория, хостинг и домейн за една година. Отличените в конкурса ще получат и Acronis True Image 2020 – персонално решение за киберзащита, предоставено от Акронис България.

Наградите ще бъдат връчени на официална церемония през м. февруари 2020 г. Датата и мястото ще бъдат посочени допълнително.

Краен срок за регистрация за участие: до 24.00 ч. на 13 януари 2020 г.

Written by