Студентските съвети на ВУТП и УНСС се включиха в зелена инициатива

Младежи от студентските съвети на ВУТП и УНСС се включиха в инициатива по засаждането на  над 50 дръвчета. Инициативата се състоя този уикенд и беше с цел да облагороди зелените площи около и пред блокове на общежитията, във вътрешните дворове на двете висши училища и пред поделение „Студентски столове и общежития“. Инициативата е част от кампанията на Гората.бг, която дарява безвъзмездно дръвчета от над 12 дървесни вида на университети, училища, детски градини, църкви, болници, домове и др. Целта е да се засадят над 1 000 000 нови дървета за България.

“Живеем в среда на постоянно застрояване и подобни кампании само могат да бъдат полезни за нас и бъдещите поколения. В последните години ставаме свидетели на климатичните промени и всичко това се дължи на ежедневното унищожение на природата. Затова и с колегите от Студентски съвет и останалите колеги от цялата страна започваме работа по подобен тип кампании, защото сме длъжници на природата. Засадените фиданки на бял бор и явор в двора на Висшето училище по телекомуникации и пощи е само началото и се надяваме и още повече наши колеги да се включат в предстоящите кампании из цялата страна наесен”, заяви зам.-председателят на Студентския съвет на ВУТП Мариян Ников.

Освен безвъзмездното дело, студентските съвети поеха ангажимент да се грижат за дръвчетата и увериха, че това няма да е последната им такава дейност.

„Прекрасно е, че заедно можем да направим света, в който живеем, по-добър, по-чист и по-зелен. Засаждането на дръвчета през пролетта е чудесна инициатива, която успяхме да осъществим, макар и под карантина, съвместно със Студентския съвет на ВУТП. Благодарение на нашите колеги успяхме да засадим дръвчета пред всички блокове на УНСС“, каза председателят на Студентския съвет на УНСС Ангел Стойков.

Written by