А1 става стратегически партньор на Висшето училище по телекомуникации и пощи

Изпълнителният директор на А1 – Александър Димитров влиза в настоятелството на ВУТП. Това беше потвърдено при днешното му посещение в сградата на Висшето училище.

От срещата между ректора, проф. д-р Миглена Темелкова, и Александър Димитров, стана факт договорка за интегрирането на компанията в реалния образователен процес, както и създаването на работни двустранни екипи за усъвършенстване и модернизиране на учебните планове. Сред основните цели на сътрудничеството, беше маркирано и изнасянето на част от практическото обучение в реалната бизнес и инженерна среда на компанията – мисия, която отличава Висшето училище и се радва на широка популярност сред студентите.

А1 е исторически първият GSM мобилен оператор и към 2016 е най-големият в България с над 39% от броя на абонатите на мобилна телефонна услуга и реализираните приходи. Фиксираната мрежа покрива над 1 милион български домакинства. Към началото на 2015 г. 3G мрежата на компанията покрива 67,6% от населението на България, които живеят в 261 населени места. А1 е телекомът, който първи в страната демонстрира скоростта за пренос на данни при използване на услуги по стандарт LTE.

С тази договорка, А1,  става стратегически партньор на Висшето училище по телекомуникации и пощи в изграждането на инженерни кадри в областта на телекомуникациите.

Written by