Делегация прослави ВУТП в инициативата “Летен университет” на НПСС

С рекорден брой участници, завърши поредното издание на Националните студентски игри “Летен университет” на Националното представителство на студентските съвети.  Домакин на събитието, в което участваха 458 студенти от висшите училища в страната, беше Китен с хотел “Грийн Парк” и плаж “Атлиман”. Висшето училище по телекомуникации и пощи изпрати своя делегация за трета поредна година.

Идеята зад “Летен университет” е да се съберат студенти от цялата страна и да се състезават в непрофесионален спорт. Младежите се радваха на богата програма от събития и забавления, организирани от НПСС. През деня те имаха възможност да се състезават в девет спортни дисциплини. Делегацията на Висшето училище по телекомуникации и пощи се отличи в дисциплината Волейбол и грабна второто място на турнира. Плажната щафета донесе на отбора ни четвърто място, а предстедателят на Студентския съвет на ВУТП, Иванка Димитрова, прослави Висшето училище и извоюва самостоятелно пето място.

По време на форума, който се проведе от 27 август от 1 септември, се включи и Просветния министър Красимир Вълчев. Той разговаря със студенти и представители на Студентските съвети за въпроси, които касаят бъдещето на образователната система в страната.

“Летният университет е едно незабравимо изживяване за всички студенти. Той продължава да изпълнява зададената си преди почти 20 години цел да обединява студенти от всички университети, да създава нови приятелства и да оставя едни прекрасни спомени у всички нас. Благодарна съм на хората, с които бях, редом, до които се състезавах, с които споделях времето и мечтите си!”, каза Десислава Янгънова от делегацията на Висшето училище по телекомуникации и пощи.

“Летен университет” 2020 беше закрит с награждаване на делегациите за спортните им постижения. Самият край на ежегодната инициатива беше отбелязан с концерт на хитовата изпълнителка Дара.

Written by